Skip to Main Content

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Όλοι μας ενώ δεν είμαστε ειδικοί, μας αρέσει να το παίζουμε παντογνώστες και να λέμε διάφορα για τη γυμναστική. Πολλά από αυτά δεν ισχύουν με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε λανθασμένα συμπεράσματα και να μην ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στην παραφιλολογία και να συστηθούμε εκ νέου μαζί της!

ΜΥΘΟΣ: Η κυτταρίτιδα <διαλύεται> με το γυμναστήριο.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Το τοπικό πάχος χάνεται μόνο με σωστή διατροφή και ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής. Η αεροβική άσκηση, όπως π.χ. ο χορός και το κολύμπι, είναι η πλέον κατάλληλη για να βελτιώσουμε την αγγειακή και λεμφική κυκλοφορία, βοηθώντας στην εξομάλυνση του προβλήματος. Ταυτόχρονα όμως χρειάζεται και σωστή διατροφή, αποφεύγοντας τη ζάχαρη, τα λευκά προϊόντα, τα αναψυκτικά, το κάπνισμα και το αλκόολ.

ΜΥΘΟΣ: Πρώτα χάσε κιλά και μετά κάνε γυμναστική.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα κιλά που χάνουμε χωρίς γυμναστική απλά κάνοντας μόνο διατροφή, πιθανώς να είναι περισσότερα αν κάναμε γυμναστική. Αυτά όμως δεν είναι καθαρό λίπος αλλά υγρά και μυϊκός ιστός. Για να μειώσουμε τον λιπώδη ιστό το κατάλληλο ολοκληρωμένο πρόγραμμα είναι διατροφή και γυμναστική. Θα έχεις πιο αργά, αλλά σίγουρα αποτελέσματα! Θα το διαπιστώσεις και εσύ από την εφαρμογή των ρούχων σου!

ΜΥΘΟΣ: Κάνοντας κοιλιακούς, αποκτάς επίπεδη κοιλιά.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Όσους κοιλιακούς και να κάνουμε αν δεν φροντίσουμε με σωστή διατροφή να απομακρύνουμε το στρώμα λίπους που καλύπτει την περιφέρεια της μέσης, δεν πρόκειται να φανούν ποτέ! Δύσκολη υπόθεση τελικά η επίπεδη κοιλιά κορίτσια, αλλά σίγουρα αξίζει!

ΜΥΘΟΣ: Τα βάρη σε φουσκώνουν.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο πιο συνηθέστερος μύθος μεταξύ των γυναικών είναι ότι θα φουσκώσουμε ή θα ανοίξει το σώμα μας εάν κάνουμε βάρη. Οι ασκήσεις με βάρη ενεργοποιούν τον οργανισμό σε τέτοιο βαθμό που ο μεταβολισμός παραμένει σε εγρήγορση για τις επόμενες 24 ώρες. Επομένως συντελούν στην περισσότερη καύση θερμίδων και λίπους. Επίσης η ποσότητα της μυϊκής μάζας εξαρτάται αρκετά και από γενετικούς παράγοντες.

ΜΥΘΟΣ: Ιδρώνω άρα αδυνατίζω!
ΑΛΗΘΕΙΑ: Το πόσο ιδρώνει κανείς σχετίζεται με τον οργανισμό του κάθε ανθρώπου. Αποτελεί ένδειξη ότι το σώμα μας καίει περισσότερες θερμίδες, όχι όμως και απόδειξη, αφού υπάρχουν παράγοντες που αυξάνουν την εφίδρωση όπως ο καφές, το κάπνισμα και το αλκόολ.

Save

Save

Save

Save