Skip to Main Content

Μεζεδάκια για το τσίπουρο – Μέρος Πρώτο

Άγιο μου τσιπουράκι, το αγαπημένο ποτό των Ελλήνων και όχι μόνο! Μαζί με υπέροχους μεζέδες και καλή παρέα, αποτελεί μια τελετουργία που όλοι μας απολαμβάνουμε και θέλουμε να επαναλάβουμε κάθε φορά!
Παρακάτω θα δεις μερικές ιδέες για γρήγορες και εύκολες συνταγές που είναι πραγματικά καταπληκτικοί μεζέδες για το τσιπουράκι!

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
–  1,5 κιλό μύδια
– 3 ντομάτες τριμμένες
– 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
– 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
– 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
– 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
– 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
– 1/2 φλυτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
– 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
– αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα μύδια και τα βάζουμε να αχνιστούν με το κρασί και το σκόρδο. Όσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την καυτερή πιπεριά την πάπρικα και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Στο τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΥΛΙΚΑ:
– 120 γρ. καβουρόψιχα
– 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα
– 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
– 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
– 2 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
– πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε σε μπολ την καβουρόψιχα με τη μαγιονέζα, τον χυμό, το ξίσμα και τον μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε, προεραιτικά με φρυγανισμένο ψωμί.
Καλή επιτυχία!

Δες εδώ: Μεζεδάκια για το τσίπουρο – Μέρος Δεύτερο

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
– 6 ντομάτες
-2 κρεμμύδια τριμμένα
– 200 γρ. φέτα τριμμένη
– 3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
– 3/4 φλυτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– αλάτι, πιπέρι
– ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια, αφαιρώντας τους σπόρους. Αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για μισή ώρα. Τις πιέζουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τις βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να σφίξει για 5 λεπτά στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

Μείνετε συντονισμένοι γιατί ακολουθούν κι άλλες, πεντανόστιμες συνταγές – μεζεδάκια για το ‘αγίασμα’!!!

Δες εδώ: Μεζεδάκια για το τσίπουρο – Μέρος Τρίτο

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!