Skip to Main Content

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΓΛΥΚΑ – ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Νηστίσιμα πεντανόστιμα γλυκά, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας. Ιδανικά για της μέρες νηστείας που διανύουμε!

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη:
– 1 κιλό σπορέλαιο (ή ηλιέλαιο)
– 1 μπουκάλι μπύρα (όχι κρύα)
– 1750 γραμμάρια αλεύρι αλλατίνη
– 2 μπέικιν πάουντερ
– λίγο αλάτι (στη μέση του κουταλιού)

Για την γέμιση:
– 300 γραμμάρια καρυδόψιχα
– 100 γραμμάρια σταφίδα ξανθιά
– 2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα
– 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
– κανέλα

Για το σιρόπι:
– 3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
– 4 ποτήρια νερό (τα βράζουμε μαζί για 10 λεπτα)
– 1 σακουλάκι ινδική καρύδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι με τη μπύρα, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα ζυμώνουμε. Τα πλάθουμε στρογγυλά και στη μέση βάζουμε λίγο από τη γέμιση. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς Κελσίου. Το σιρόπι το ρίχνουμε στα κομματάκια αφού κρυώσουν λίγο, μέσα στο ταψί. Τέλος πασπαλίζουμε με την καρύδα.
Καλή επιτυχία!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!

Save

Save

Save